15.12.2017

Lider rutinski sa "fenjerašem"


Na startu drugog dela srpske elite, odbojkaši Ribnice ugostili su neporaženog lidera, ekipu Novog Pazara. "Musketari" su u meč ušli pojačani za crnogorskog internacionalca Vladimira Bojića na poziciji primača servisa. Početak utakmice kao pravi derbi, prilično izjednačeno, poen za poen, kod Ribnice vrlo raspoložen Stanislav Paunović, kod gostiju oba primača Radosavljević i Vukašinović. Na tehničkom tajm autu Novi Pazar je imao vođstvo 10-12,a nešto kasnije posle dva dobra poteza Marka Radosavljevića na semaforu je stajalo 14-17 i to je bio signal za prvi tajm aut Ribnice. Gosti su uhvatili zalet, "dečiji vrtić" sa Ibra nije imao rešenja za lucidne poteze Vilimanovića i napade Radosavljevića , pa se prednost gostiju samo uvećavala. na kraju Vukašinović je sa dva asa stavio tačku na ovaj deo igre, 18-25.

Gde su gosti završili prvi set, nastavili su u drugom. Siguran, razoran servis, dobar napad, ali i greške odbojkaša Ribnice donele su vođstvo Pazarcima 2-6 i to je bio signal za Boška Mačužića da zatraži prvi predah. Gosti su do tehničkog tajm auta zadržali tri poena prednosti, uprkos velikoj borbenosti i htenju domaćih odbojkaša. Iskustvo i kvalitet gostiju bili su odlučujući faktor u ovom susretu, Novi Pazar je ubrzo imao i pet poena prednosti i mirno su su set priveli kraju, 20-25.

Puleni Hamze Zatrića počeli su furiozno treći set, odlični servisi Vilimanovića i sjajni Vukašinović su doneli lakih 1-5 i prvi tajm aut u ovom delu igre od strane Ribnice. Držali su taj nivo igre gosti, na tehničkom tajm autu bilo je velikih 5-12 i bilo je jasno da će očekivano lider slaviti maksimalnu pobedu protiv "fenjeraša" superligaškog karavana. Na kraju 17-25 i ubedljiva i zaslužena pobeda Novog Pazara.

RIBNICA - NOVI PAZAR 0-3 (18-25, 20-25, 17-25)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 300 Sudije: A. Petrović (Užice) i T. Popović (Kraljevo)

RIBNICA: Stefanović 2 (2 sg), Medurić 7 (2 bl, 1 sg), Milovanović 4 (2 bl, 3 sg), Paunović9 (2 as, 3 sg, 3 gr), Bojić 9 (6 gr), Trivunić 2 (2 bl, 4 gr), Močić (libero 1), Bićanin, Marković, Vukmirović 1, Petrašinović, Skakić Trener: B. Mačužić

NOVI PAZAR: Vukašinović 15 (4 as, 1 bl), Polomac 4 (1 bl), Daca 3 (2 bl), Radosavljević 8 (2 sg), Vilimanović 6 (2 bl, 2 as, 2 sg), Hamzagić 13 (4 sg), Zuković (libero), Sretenović, Koničanin, Bekrić, Božović, Prušević Trener: H. Zatrić